سخنرانی انگیزشی به سخنرانی گفته می شود که بسیار پرشور و احساس باشد و گروهی از مردم را برای دستیابی به اهداف جمعی یا صنفی با هم متحد کرده و برای انجام کار و یا تغییر عقیده ای تحریک نماید. و سخنرانی انگیزشی کسی است که با ارائه خود قصد دارد انگیزه ای در شنوندگان خود ایجاد کند و یا الهام بخش آن ها باشد.

هدف از سخنرانی انگیزشی چیست؟

این نوع سخنرانی ها منبع الهام هستند و موضوع آنها میتواند در مورد مسائل متفاوتی مانند اصول تجارت، رازهای موفقیت، سبک زندگی و حتی داستان های خاطره انگیز باشد. سخنرانیهای انگیزشی مجموعه متنوعی از گفتمانها را در بر میگیرد که معمولا عبرت آموز بوده و سبب ایجاد تجربهای مشخص در مخاطب میگردد. باعث میشود مخاطب نوع رفتار خود را تغییر داده، مسیر آینده خود را انتخاب کند ویا حقیقتی را بپذیرد.  هدف این سخنرانان این است که استراتژی درست مواجه با مشکلات پیش رو و جبران اشتباهات گذشته را به مخاطبان بیاموزد. بعلاوه می تواند با ارائه ابزار، اطلاعات و هوشیاری دادن به مخاطبین آنها را برای موفقیت در زندگی شخصی و دستبابی به اهداف بزرگتر در جامعه امروز کمک کند.

ویژگی های سخنران انگیزشی:

سخنرانی که هدفش ایجاد انگیزه است و قصد دارد با سخنانش افراد را تحریک به انجام کاری یا تغییر عادتی نماید باید ابتدا مخاطب را بشناسد تا درک درستی از عواطف و احساسات آنان داشته باشد. به صحبت هایی که بر زبان می آورد ایمان داشته و با باور قلبی به سخنان خود، فقط ادعا نکند و این امر یک ضرورت اخلاقی است. سخنران انگیزشی بیشتر از آنکه برای صحبت هایش به دنبال دلیل و مدرک باشد سعی میکند به قلب مخطبان راه یابد و از طریق تحریک احساسات و عواطف، شنوندگان را با خود همراه سازد. اگر دقت کرده باشید در این نوع سخنرانی ها به دنبال مدرک تحصیلی یا جایگاه شغلی بالای سخنران نیستیم و کمتر به آن اهمیت می دهیم.

هنگام ایراد سخنرانی انگیزشی باید حالاتی با صلابت و محکم داشته و با اعتماد به نفس بالا جملات را برزبان آورید. می توانید از جملات تاکیدی و یا کلمات پرانرژی مانند “انجام دهید”، “ببخشید و هدیه دهید”، “به ما بپیوندید”، “خلق کنید”، “از امروز شروع کنید” و … استفاده کنید. نوع جملات و کلماتی که برزبان می آورید در این نوع سخنرانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است پس قدرت واژگان را دست کم نگیرید.

راز محبوبیت سخنرانان انگیزشی چست؟

من به شخصه بعد از شنیدن و یا حضور در یک سخنرانی انگیزشی تا مدتها حالم واقعا خوب میشود. البته بسته به موضوع و همچنین توانمندی سخنران مدت زمان آن متفاوت است. وقتی با مخاطبانی که در این نوع سخنرانی ها حضور داشتند صحبت میکردم،  متوجه موضوعی شدم که شاید مهمترین دلیل موفقیت این سخنرانان بود و اینکه چرا با اینکه شاید محتوایی معمولی داشتند، اینقدر مورد حمایت شنوندگان واقع می شدند. مهمترین دلیل به نظرم همان حس خوب درونی بود که به من دست داده بود. حس خوب ارزشمند بودن، حس توانستن و تغییر دادن. متوجه شدم وقتی کسی به من این حس را انتقال می دهد و باورم میکند، حالم خوب می شود. شاید مشکلم حل نشود ولی حس خوبی به من دست می دهد که می توانم و باید از جایی شروع کنم و دست بکار شوم و افسار زندگی را در دست بگیرم و با شتاب بیشتری به سوی اهدافم حرکت کنم.

مهمترین ترفند سخنرنان انگیزشی این است که سعی می کنند این حس را هرچه بهتر و زیباتر به مخاطب منتقل کنند حس احترام به خود، حس مفید بودن و ارزشمند بودن.

تفاوت سخنرانی انگیزشی با سخنرانی متقاعد کننده چیست؟

بیشتر  ویژگی های  سخنرانی ترغیبی و متقاعد کننده ، در سخنرانی انگیزشی هم صادق است.) شما میتوانید برای اطلاع از آنها به این مقاله مراجعه کنید( و از همان قوانین پیروی میکند مسلما تا انگیزه ای ایجاد نشود اقدامی اتفاق نمی افتد .

مهمترین تفاوت سخنرانی انگیزشی با سخنرانی متقاعد کننده در درجه و شدت دعوت به اقدام می باشد. در سخنرانی انگیزشی، تاثیری که بر مخاطب میگذاریم، بیشتر احساسی بوده و سخنران تمام تلاش خود را میکند که نظر و دیدگاه مخاطب را تغییر داده و یا حداقل او را تحت تاثیر قرار دهد ولی ممکن است به انجام اقدامی منجر نشود.

در مقالات قبل راجع به اهمیت داشتن هدف در سخنرانی گفتیم و اینکه هر سخنران باید مشخص کند که اهداف کلی از نطقش چیست؛ متقاعد سازی، اطلاع رسانی و یا انگیزشی. البته آگاهی به هدف کلی قدم اول است و قدم بعدی مشخص نمودن هدف خاص سخنرانی است. در مقاله آینده قصد داریم به اهداف خاص بپردازیم و اینکه چگونه قادر باشیم هدف و منظور خاص خود را بصورت عباراتی واحد بیان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.